17 Nisan 2010 Cumartesi

Power Plate İle Hızlı Sıkılaşma






Power Plate, genel olarak kullanılan kişiler tarafından memnun kalınan bir alet. Çok hızlı sıkılaşma sağladığı söyleniyor.Ziyaret ettiğim bir spor merkezinde de kullanan  bayanlar memnun olduklarından bahsediyorlardı. Hızlı sıkılaşmaya ihtiyacı olanlar için bahsetmek istedim.
.
Power Plate ,Rus bilimadamları tarafından geliştirilmiş ve NASA tarafından son şekline getirilmiştir. Dokuları sıkılaşıyor, selülitler azalıyor, vücut şekilleniyor. Özellikle doğum sonrası gevşeyen kaslar kısa sürede forma giriyor.
Power Plate, tüm vücuda güçlü bir vibrasyon uygulayarak (Whole Body Vibration) insan vücudu üzerindeki yer çekimi kuvvetini (G-Force) yaklaşık 6 misli arttırıyor. Bu sayede kaslar derinlemesine, hızlı ve düzenli olarak çalışıyor. Power Plate’in ürettigi fiziksel vibrasyon, kaslara enerji olarak transfer ediliyor. Kaslarda birbirini takip eden kasılma ve gevşemelere neden oluyor.Kaslarda oluşan bu dizi hareketler tendonların da gerilmesine neden oluyor. Bu kasılma derin kas olarak nitelenen karın içi kasların ,omuriliği çevreleyen kasların hatta yüz kaslarının bile gerilmesine ve etkin olarak uyarılmasına neden oluyor. Böylece vücut kasları belirlenmiş bir disiplin içinde çalışarak gelişiyor. Zamanla dokular sıkılaşıyor, selülitler azalıyor, vücut şekilleniyor.
Üstelik yaratılan vibrasyon etkisi ile menapoz sonrası kemik erimesinin (Osteoporosis) azaldığı, bir başka deyişle kemik yoğunluğunda kayda değer artışlar olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış ve desteklenmiş.

Hiç yorum yok: