2 Nisan 2010 Cuma

Tarçınlı Adaçayı İçeceği


Güzel bir adaçayı tarifi buldum. Paylaşmak istedim...


MALZEMELER

1 Kg adaçayı, 150 g esmer şeker

1 Tarçın çubuğu (aşağı yukarı 10 cm)

2 Poşet kuşburnu

Maden suyu

HAZIRLANIŞI

1 Adaçayını yıkayın, temizleyin, küçük parçalara ayırın, şekeri ve tarçını 750 ml suda ısıtın, aşağı yukarı 10 dakika bekletin bir tülbentten geçirin

2 400 ml çayı demleyin ve soğumaya bırakın 50 ml şurup ve 100 ml çayı karıştırın Maden suyu veya isteğe göre buz ilave edin Geri kalan şurubu bir şişeye doldurun Buzdolabında 4 hafta dayanabilir Her bardakta: 29 kcal



Hiç yorum yok: