2 Nisan 2010 Cuma
Tarçınlı Adaçayı İçeceği
Güzel bir adaçayı tarifi buldum. Paylaşmak istedim...
MALZEMELER
1 Kg adaçayı, 150 g esmer şeker
1 Tarçın çubuğu (aşağı yukarı 10 cm)
2 Poşet kuşburnu
Maden suyu
HAZIRLANIŞI
1 Adaçayını yıkayın, temizleyin, küçük parçalara ayırın, şekeri ve tarçını 750 ml suda ısıtın, aşağı yukarı 10 dakika bekletin bir tülbentten geçirin
2 400 ml çayı demleyin ve soğumaya bırakın 50 ml şurup ve 100 ml çayı karıştırın Maden suyu veya isteğe göre buz ilave edin Geri kalan şurubu bir şişeye doldurun Buzdolabında 4 hafta dayanabilir Her bardakta: 29 kcal
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder